Nieuws van Millingse Zon

Interessante nieuwsberichten over Millingse Zon verzamelen we hier.
Op de pagina agenda vind je alle activiteiten en evenementen in Millingse Zon.

Presentatie resultaten Buurtpeil Millingse Zon

31-03-2021

Inwoners van Millingen kunnen woensdagavond 21 april meedoen aan een online bijeenkomst, waarin de resultaten worden gepresenteerd van Buurtpeil Millingse zon. Via deze online peiling hebben Millingenaren ideeën ingebracht voor het plan om een zonnepark aan de Crumpsestraat te ontwikkelen en daarmee hun dorp van lokale duurzame energie te voorzien.

BuurtPeil Millingse Zon gesloten

23-03-2021

Afgelopen zondag 21 maart is na drie weken de peiling voor Millingse Zon op https://millingsezon.buurtpeil.nl beëindigd. Ongeveer 280 Millingenaren hebben input gegeven voor de meest kansrijke vervolgstappen in de uitwerking van Millingse Zon. Een eerste rangorde van kansrijke ideeën op https://millingsezon.buurtpeil.nl is daarvan het zichtbare resultaat. Ook zijn er veel bruikbare nieuwe suggesties opgehaald en hebben enkele tientallen inwoners zich aangemeld om actief mee te praten in de uitwerking van deze ideeën.

Online vragenuurtje Buurtpeil Millingse Zon op 17 maart a.s.

05-03-2021

Inwoners van Millingen kunnen tot 21 maart 2021 ideeën inbrengen over het plan voor zonnepark Millingse Zon via deze website. Op woensdag 17 maart is er een online vragenuur, waar Millingenaren vragen kunnen stellen over de peiling. Het vragenuurtje over Buurtpeil vindt plaats tussen 19.00-20.00 uur. Projectleider Toine van Arendonk (Wiek-II) en Jan van Rooijen (Buurtpeil) zitten klaar om je vragen te beantwoorden.

Waarom ‘wel of geen zonnepark’ niet wordt besproken op millingsezon.buurtpeil.nl

05-03-2021

In de korte periode dat millingsezon.buurtpeil.nl jullie reacties verzamelt, hebben we een aantal keer de vraag gehad waarom er in alle ideeën van wordt uitgegaan dat zonnepark Millingse Zon er komt? Sommigen van jullie willen weten waarom niet de optie worden geboden om te beantwoorden óf Millingen überhaupt zonneparken wil.

Een dorpszonnepark in Millingen aan de Rijn, met duurzame energie van en voor de Millingenaren.

24-02-2021

De beoogde locatie van Millingse Zon is de Crumpsestraat, naast de wijk Nielingen. Het zonnepark beslaat 5,7 hectare en kan zo’n 1.300 huishoudens van duurzame stroom voorzien. Projectvoorbereider Wiek-II, grondeigenaren en gemeente Berg en Dal zijn in gesprek over de kansen om het project te realiseren. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met dorpsbewoners.

Millingenaren kunnen ideeën inbrengen voor dorpszonnepark via online peiling

19-02-2020

De inwoners van Millingen krijgen begin maart een uitnodiging in de bus om mee te denken over het dorpszonnepark Millingse Zon van Wiek-II aan de Crumpsestraat. Via de website millingsezon.buurtpeil.nl kunnen de dorpsbewoners hun mening geven en ideeën inbrengen om Millingen van duurzame energie te voorzien.